15% OFF on CLOTHING * 10% OFF on FOOTWEAR/ACC
15% OFF clothing - DOWN15 & 10% OFF accessories - DOWN10 *ONLY FULL PRICED ITEMS*

Livrarea si returnarea produselor

A. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se face oriunde in tara (Romania), prin intermediul unei firme de curierat rapid.
* TERMENUL DE LIVRARE al produselor este cuprins intre 24 de ore si 3 zile lucratoare, dar poate ajunge la 10 zile lucratoare in anumite situatii sau perioade ale anului. NU facem livrari prin Posta Romana. Couturier isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.
Costurile de livrare sunt:
GRATUIT pentru comenzile a caror valoare depaseste 500 LEI
20 LEI pentru comenzile cu valoarea cuprinsa intre 0 si 499 LEI
Livrarea se face prin FAN COURIER, tarifele fiind valabile pentru orice localitate din Romania in care se afla un sediu FAN COURIER.
In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, el va fi contactat telefonic de catre firma de curierat.
Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura constituie contractul de vanzare/cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

Couturier isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Couturier care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Couturier fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de Couturier de la acest client.

B. RETURNAREA PRODUSELOR

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator, cu exceptia cazului in care consumatorul doreste inlocuirea produsului.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Produsele trebuiesc livrate catre compania noastra prin firma de curierat rapid FAN COURIER – 021.9336
Deoarece nu avem contract cu Posta Romana, va rugam sa NU livrati prin Posta Romana. Compania noastra nu va fi raspunzatoare pentru aceste colete.

Rambursarea sumei achitate

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii S.C. INTERNATIONAL FASHION MARKET S.R.L. de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.

S.C. INTERNATIONAL FASHION MARKET S.R.L. va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care S.C. INTERNATIONAL FASHION MARKET S.R.L. nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta).

Exceptii

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract articolele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator. Din aceasta categorie fac parte produsele de lenjerie intima.

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a informa S.C. INTERNATIONAL FASHION MARKET S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract, consumatorul trebuie sa completeze formularul de returnare produs aflat in online in cont.
1. Accesati website-ul www.couturier.ro si logati-va in contul dvs. cu userul si parola pe care le-ati inregistrat inainte de a plasa comanda;
2. Cautati comanda in care se afla produsul produsul pe care doriti sa il returnati;
3. Identificati produsul si apoi completati formularul de retur;
4. Contactati-ne prin email la eshop@couturier.ro sau telefonic 0722.338.942 pentru a ne comunica decizia de retragere din contract.

Cazul in care Consumatorul doreste inlocuirea produsului
1. Inlocuirea cu o marime mai mare sau mai mica:
◦dupa notificarea dreptului de retrage consumatorul va trimite produsul inapoi la S.C. INTERNATIONAL FASHION MARKET S.R.L.
◦dupa inspectarea si acceptarea returului, consumatorul va primi o noua confirmare pe email pentru noua marime comandata.

2. Inlocuirea cu un produs mai scump:
◦dupa notificarea dreptului de retrage consumatorul va trimite produsul inapoi la S.C. INTERNATIONAL FASHION MARKET S.R.L.
◦dupa inspectarea si acceptarea returului, consumatorul va primi o noua confirmare pe email pentru noul produs comandat. In noua confirmare de comanda va fi stipulata si diferenta de bani pe care consumatorul va trebui sa o achite la livrarea noului produs.

3. Inlocuirea cu un produs mai ieftin:
◦dupa notificarea dreptului de retrage consumatorul va trimite produsul inapoi la S.C. INTERNATIONAL FASHION MARKET S.R.L.
◦dupa inspectarea si acceptarea returului, consumatorul va primi o noua confirmare pe email pentru noul produs comandat. Diferenta de bani dintre produsul returnat si produsul nou comandat va fi returnata in maxim 14 zile.

Nota: termenul de livrare pentru produsele inlocuite va fi stipulat in emailul de confirmare. In cazuri exceptionale livrarea produselor inlocuite poate fi de maxim 25 de zile iar consumatorul va fi instiintat prin email sau telefon.
In cazul in care noul produs nu va fi disponibil, consumatorul va fi informat prin telefon sau email in maxim 48 de ore, iar in cazul in care acesta nu mai doreste alt produs, i se vor returna banii in maxim 14 zile de la data notificarii deciziei sale de retragere din contract.